aaaa
Επιστροφή στο Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027 Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014-2020 δράσεις για σένα - έργα για όλους

Σχεδιασμός οργάνωση και λειτουργία της Στέγης Ελληνικών Ιδεών

 

Ημερομηνία Έκδοσης: 30/07/2018
Πρώτη ημέρα υποβολής: 30/07/2018
Τελευταία ημέρα υποβολής: 28/09/2018
Εκδούσα Αρχή: ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ
Κωδικός Πρόσκλησης: 074

Προϋπολογισμός: 2.500.000 €

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται στo ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ) και στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών του, για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης δύναται να υποβληθεί αίτηση χρηματοδότησης που θα εμπίπτει στο αντικείμενο και τους στόχους της δράσης με κωδ. 03-6c-3.5-11. Σκοπός της δράσης είναι η λειτουργία “Στέγης” που θα βασιστεί εξ’ ολοκλήρου σε νέες τεχνολογίες πληροφορικής και εφαρμογών για την πολυμεσική και διαδραστική παρουσίαση του περιεχομένου του και των δραστηριοτήτων που θα προσφέρει στο ευρύ κοινό. Η εγκατάστασή της μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρο που θα υποδειχθεί από το δικαιούχο (πχ να αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού). Στο αντικείμενο της δράσης περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, η τεκμηρίωση, η οργάνωση και η λειτουργία της Στέγης Ελληνικών Ιδεών, ενός καινοτόμου έργου στο σημασιολογικό αποθετήριο του οποίου θα εντάσσονται τεκμήρια που θα έχουν ως αποτέλεσμα την διαδραστική επαφή των επισκεπτών/τουριστών με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και τις φιλοσοφικές έννοιες. Πιο ειδικά, στο αντικείμενο του έργου εντάσσονται: η ανάπτυξη και τεκμηρίωση μεθοδολογίας «απεικόνισης ιδεών», ο σχεδιασμός, η συγκρότηση, η τεκμηρίωση των συλλογών, η δημιουργία σχετικού εποπτικού υλικού, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος διαχείρισης περιεχομένου και διάδρασης, η τελική διαμόρφωση και εξοπλισμός των χώρων λειτουργίας της Στέγης (υλικοτεχνική υποδομή και λογισμικό) και δράσεις προβολής και δημοσιότητας για την εξωστρέφεια της Στέγης. Η δράση αναμένεται να εμπλουτίσει την αλυσίδα αξίας Πολιτισμού – Τουρισμού, προσφέροντας ένα πρωτοποριακό «προϊόν» Πολιτιστικού Τουρισμού με ιδιαίτερα καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες: Αργυρώ Αναστασοπούλου, Τηλ: 2131503642, Email: ianastasopoulou@mou.gr

Σχετικά Αρχεία

30/07/2018  Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων
30/07/2018  Συνημμένα Αρχεία Πρόσκλησης
30/07/2018  Έντυπο Ενημέρωσης Στοιχείων Πρόσκλησης